Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z papryką i groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 2 kg
kiełbasa zwyczajna 80 dag
papryka czerwona 4
groszek zielony 1 puszka
marchew 2
cebula biała 2
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszka do smaku
masło 4 łyżki
bulion warzywny 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z papryką i groszkiem

Wszystkie warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Bulion wlewamy do garnka i do gorącego bulionu dodajemy poszatkowaną kapustę. Kiełbasę a także obrane cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce jarzynówce. Wszystko dodajemy do garnka. Z papryk usuwamy środki i kroimy w większą kostkę, dodajemy do kapusty. Gotujemy do czasu aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec dodajemy puszkę odsączonego z zalewy groszku zielonego i gotujemy tylko około 5minut. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem, a także świeżo pokrojoną natką pietruszki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 03.04.2013 12:39
mmm smaczny;)
Ada-Gaba 15.07.2012 09:58
dobre
Andysz 10.06.2012 16:44
Ciekawe połączenia;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak