Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa dokładnie myjemy i osuszamy. Bulion wlewamy do garnka i do gorącego bulionu dodajemy poszatkowaną kapustę. Kiełbasę a także obrane cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce jarzynówce. Wszystko dodajemy do garnka. Z papryk usuwamy środki i kroimy w większą kostkę, dodajemy do kapusty. Gotujemy do czasu aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec dodajemy puszkę odsączonego z zalewy groszku zielonego i gotujemy tylko około 5minut. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem, a także świeżo pokrojoną natką pietruszki. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    Ciekawe połączenia;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    mmm smaczny;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !