Sposób przygotowania

Składniki:
11 sztuk jaj,
30 g czerstwej bułki,
mleko do namoczenia bułki,
2 cebule,
20 g masła,
30 g bułki tartej,
50 g oleju do smażenia,
pieprz,
sól,
pietruszka zielona.

Przygotowanie:
10 jaj gotujemy na twardo i studzimy. Jajka w skorupkach przekrawamy na pół po ich długości. Delikatnie usuwamy jajka ze skorupek nie naruszając struktury skorupek. Odstawiamy. Bułkę moczymy w mleku, odsączamy. Cebule obieramy, drobno kroimy i rumienimy na maśle. Pietruszkę drobno siekamy. Wszystkie składniki wraz z jajami mielimy po czym dodajemy jedno pozostałe surowe jajko, pieprz i sól. Nadzienie przekładamy do skorupek, posypujemy tartą bułką z wierzchu, smażymy na mocno rozgrzanym oleju nadzieniem do dołu. Spożywamy jako przystawkę lub jako dodatek do ziemniaków bądź zup tj. zupa szczawiowa.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !