Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

LEGUMINA ORZECHOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3/4 szkl
jajko 2 szt
masło 10 dag
cukier 10 dag
orzech 10 dag
proszek do pieczenia 1 ły żeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: LEGUMINA ORZECHOWA

W misce wymieszać dokładnie mąkę z masłem, dodając żółtka utarte z cukrem oraz proszek do pieczenia, a także szczyptę soli. Otrzymaną masę połączyć ze zmielonymi orzechami i z pianą ubitą z białek. Masą napełnić do połowy formę i w średnio nagrzanym piekarniku piec 45 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak