Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

SŁOICZEK PIECZAREK 1 mały
ogórki konserwowe 5 sztuk
jaj 6 sztuk
żółtego sera 150 g
słoik majonezu 1
pieprz i sól do smaku
groszek konserwowy 1 mały

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, studzimy i kroimy w kostkę. Ogórki osączamy i drobno kroimy w kostkę. Pieczarki osączamy i kroimy w drobną kosteczkę. Ser trzemy na tarce na dużych otworach do warzyw. Groszek odcedzamy. Składniki przekładamy do wysokiej sosjerki, łączymy z majonezem. Dodajemy pieprzu i soli do smaku. Dokładnie łączymy. Taki sos jest wyśmienity do różnych dań mięsnych i świetnym dodatkiem do dań z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak