Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik buraczany błyskawiczny

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt grecki duży kubek
kefir duży kubek
ogórki małosolne kilka szt.
koncentrat barszczu do smaku
koper średni pęczek
szczypiorek średni pęczek
pieprz
czosnek 1 ząbek
Barszcz błyskawiczny Kucharek
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik buraczany błyskawiczny

Do blendera wlać kefir, wsypać barszcz błyskawiczny, dodać kilka łyżek zakwasu ogórkowego i przesiekany koperek - zmiksować.
Dodać jogurt grecki, koncentrat barszczu, przyprawy i ponownie zmiksować.
Dodać posiekany szczypiorek, grubo utarte ogórki małosolne i jajka na twardo.
Posypać koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 02.06.2012 14:50
ja się trochę bałam, że kiszone będą za mocne, stąd mniejsza ilość ;) dzięki :)
Habibi 02.06.2012 00:26
* Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :) *
artur7 31.05.2012 13:38
mniam
Habibi 30.05.2012 22:24
Tak, ja wymiennie stosuję małosolne z kiszonymi :)
cooleczka 30.05.2012 21:43
gdy nie mam ogórków małosolnych to mogę dać coś innego? albo dać mniej kiszonych?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak