Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BUDYŃ BISZKOPTOWY

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 25 dag
mleko 2 szkl
cukier 12 dag
rodzynki 15 dag
masło 12 dag
jajko 3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
wiśniak 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: BUDYŃ BISZKOPTOWY

Do rondla włożyć pokruszone biszkopty i zalać wrzącym mlekiem z cukrem. Postawić na ogniu i podgrzać mieszając. Dodać rodzynki umyte i polane wiśniakiem. Dodać stopniowo żółtka 10 dag stopionego masła i domieszać pianę ubita z białek Masę wyłożyć do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Gotować w kąpieli wodnej. Podać z sosem morelowym

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak