Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka zielona

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

główka sałaty 1 sztuka
Pęczek rzodkiewek 1
szczypiorek
ogórek świeży 1 sztuka
serek hmogenizowany 1 sztuka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka zielona

Miseczkę wykładamy kilkoma listkami sałaty. Rzodkiewki odcinamy od pęczka, myjemy i kroimy w plasterki. Szczypiorek płuczemy i siekamy. Po środku salaterki wyłożonej sałatą kładziemy plasterki rzodkiewek i posypujemy siekanym szczypiorkiem. Ogórka myjemy, kroimy w plasterki i układamy na wierzchu. Na końcu kładziemy na górę serek homogenizowany i posypujemy po szczypce soli i pieprzu. Nie mieszamy tylko nabieramy warstwowo.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak