Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KACZKA PO WALANSJEŃSKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka
sól do smaku
sok z cytryny
pomarańcza 1 szt
wino białe 2 kieliszki
pieprz do smaku
cukier do smakuKaczkę

Przepis i sposób przygotowania na: KACZKA PO WALANSJEŃSKU

Kaczkę oczyścić. Tuszkę natrzeć od wewnątrz solą, sokiem z cytryny i tarta skórka pomarańczową, z zewnątrz posmarować smalcem i upiec na brytfannie, polewając na początku i na końcu kieliszkiem wina. Powstały sos doprawić sokiem z cytryny i pomarańczy, solą, pieprzem i cukrem. Kaczkę przybrać plasterkami pomarańczy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak