Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z warzyw i białej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białej kapusty ckrowej 250 g
marchwi 1 sztuka
mały por 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z warzyw i białej kapusty

Składniki:
250 g białej kapusty cukrowej,
1 sztuka marchwi,
1 mały por,
1 świeży ogórek,
1 jabłko,
2 łyżki oleju,
1 łyżka musztardy,
cukier i sól do smaku,
kwasek cytrynowy.

Przygotowanie:
Białą kapustę drobno zszatkować. Marchew umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o oczkach do warzyw. Por oczyścić, przekroić na pół wzdłuż i drobno skroić. Ogórka umyć i razem ze skórką zetrzeć na tarce o oczkach do warzyw. Jabłko umyć, obrać ze skórki i również zetrzeć na tarce o oczkach do warzyw. Warzywa skropić kwaskiem cytrynowym i posolić. Musztardę rozcieramy w kubeczku wraz z łyżeczką cukru i olejem. Dodajemy łyżkę przegotowanej wody i mieszamy. Łączymy z rozdrobnionymi warzywami i wszystko dokładnie mieszamy. Surówkę można podawać zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak