Sposób przygotowania

Krok 1 / 6

Drożdże mieszamy z mlekiem i białym cukrem, odstawiamy na kwadrans.
Obie mąki mieszamy z cukrem trzcinowym, dolewamy rozczyn drożdżowy i wbijamy jajko. Wyrabiamy ciasto drożdżowe aż będzie gładkie i jednolite, powinno przestać lepić się do rąk po jakiś 10 minutach wyrabiania. Teraz ciasto dzielimy na dwie równe części i do jednej dodajemy kakao rozprowadzone w mleku. Dokładnie mieszamy, aż ciasto będzie miało jednolity kolor. Z obu części ciasta formujemy kulki, które przykrywamy ściereczkami i odstawiamy na dwie godziny do wyrośnięcia.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Po prostu cudownie! Aż zgłodniałam na sam widok a ten cynamon.....niebo w gębie:)
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    piękne i apetyczne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Hanna8

    cudne: musze wyprobowac:))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    wspaniale kuszą :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    super pomysłowe, i te kryształki cukru...:)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Wyglądają wspaniale! Świetnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszne bułeczki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    bardzo ładne zawijaski
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo smaczny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszne bułeczki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !