Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z jabłek i czerwonej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusty czerwonej 500 g
jabłek 200 g
cebuli 1/2 sztuki
pieprz i sól do smaku
cukier
olej 3 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z jabłek i czerwonej kapusty

Kapustę szatkujemy w miarę cienko przy użyciu szatkownicy. Dodajemy troszkę soli. Jabłka myjemy. Trzemy na tarce o grubszych oczkach na surówkę, nie obierając ich wcześniej ze skórki. Cebulę obieramy i siekamy. Kiedy kapusta troszkę zmięknie od soli, dodajemy olejem. Następnie przekładamy jabłka, cebulę. Dodajemy pieprz i cukier do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy i na chwilkę odstawiamy, aby składniki „przegryzły się”. Taką surówkę możemy spożywać zarówno samą jak również jako dodatek do wielu dań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak