Sposób przygotowania

Rabarbar obrać z włókien, pokroić w kawałki, zalać 2 szklankami gorącej wody, dosypać cukier i ugotować do miękkości.
Galaretki wsypać do kubka, zalać 100ml zimnej wody, wymieszać i pozostawić do spęcznienia.
Rabarbar odcedzić, wrzucić do blendera, dodać obrane i umyte truskawki, cukier waniliowy oraz jogurt - zmiksować.
Spęczniałą galaretkę rozpuścić w kompocie z rabarbaru i ostudzić.
Dodać do blendera gęstniejącą galaretkę i miksować kilka minut, aż powstanie puszysty mus.
Napełnić salaterki lub szklaneczki i odstawić do lodówki a kilka godzin.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    * Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :) *
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Dzisiaj zrobię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !