Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z rabarbaru i truskawek

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1/2 kg
rabarbar 1/2 kg
jogurt grecki duży kubek
cukier 4-5 łyżek
galaretka truskawkowa 2 op.
cukier waniliowy 2 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z rabarbaru i truskawek

Rabarbar obrać z włókien, pokroić w kawałki, zalać 2 szklankami gorącej wody, dosypać cukier i ugotować do miękkości.
Galaretki wsypać do kubka, zalać 100ml zimnej wody, wymieszać i pozostawić do spęcznienia.
Rabarbar odcedzić, wrzucić do blendera, dodać obrane i umyte truskawki, cukier waniliowy oraz jogurt - zmiksować.
Spęczniałą galaretkę rozpuścić w kompocie z rabarbaru i ostudzić.
Dodać do blendera gęstniejącą galaretkę i miksować kilka minut, aż powstanie puszysty mus.
Napełnić salaterki lub szklaneczki i odstawić do lodówki a kilka godzin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eagle 10.06.2012 06:32
Dzisiaj zrobię.
Habibi 02.06.2012 00:25
* Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :) *

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak