Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tęcza

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 4 szkl.
margaryna 1 szt.
cukier 1 szkl.
miód 4 łyżki
jajko 2 szt.
budyń śmietankowy 6 szt.
czekolada mleczna 2 szt.
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżki
sok poziomkowy 600 ml.
sok z kiwi 600 ml.
sok pomarańczowy 600 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: Tęcza

Z mąki, margaryny, cukru, miodu, sody i jaj zagniatamy ciasto i dzielimy na 4 części. Rozwałkowujemy placki i pieczemy na złoty kolor w 175 stopniach.
Wszystkie masy robimy tak samo.
Masa pomarańczowa: Połowę soku zagotowujemy a w pozostałej połowie rozprowadzamy budynie (po 2 budynie na jedna masę) Gdy zacznie się gotować wlewamy sok z budyniem i chwilkę gotujemy. Ciepłą masę rozprowadzamy na placku i przykrywamy drugim. Robimy resztę mas tak samo jak tą. Na samym wierzchu dekorujemy rozpuszczoną czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 16.11.2012 21:23
pyszny i kolorowy
smile 29.06.2012 19:14
fajny
Karolcia12 30.05.2012 19:02
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak