Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na plasterki ok 3 mm. Obgotowywujemy ok 7-10 minut.



Cukinię obieramy, przekrawamy na pół i kroimy na podobnej grubości co ziemniaki plasterki. Obsmażamy na patelni z przyprawami (sól, pieprz, zioła prowansalskie, chili), aż zmięknie i się z rumieni.



Śmietanę doprawiamy solą, pieprzem ziołowym, czosnkiem i sokiem z cytryny.



Do naczynia żaroodpornego wkładamy ziemniaki i cukinię (można warstwami, a można też wymieszać). Zalewamy śmietaną. Na wierzch ścieramy trochę żółtego sera.



Wstawiamy do piekarnika i pieczemy aż ser się zapiecze.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !