Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarek 40 g
masła 30 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 g
żółtko jajek 1 sztuka
masła do skropienia 40 g
sól i pieprz do smaku
zielona pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Wybrać pieczarki o jednakowej, średniej wielkości i zamkniętych kapeluszach. Odcinamy trzony i obieramy kapelusze ze skórki. Masło ucieramy, dodajemy żółtko, posiekaną pietruszkę zieloną i mieszamy z przesianą bułką tartą. Dodajemy pieprz i sól do smaku. Farszem nadziewamy główki pieczarek, układamy na brytfannie a następnie skrapiamy masłem i zapiekamy. Podajemy na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak