Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do jagnięciny

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 1 sztuka
czosnek 1 główka
rozmaryn gałązek kilka
kolendra gałązek kilka
dowolna przyprawa do mięsa do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do jagnięciny

Czosnek obieramy, siekamy i łączymy z jogurtem naturalnym. Kilka gałązek świeżego rozmarynu i kolendry siekamy, dodajemy dowolną przyprawę do mięsa, sól, pieprz, następnie wszystko mieszamy. Tak przygotowaną marynatą nacieramy dokładnie mięso, które wstawiamy na 24 godziny do lodówki, po czym możemy już piec mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 07.02.2013 10:47
przydatny przepis, lubię jagnięcinę
ziutula
ziutula 16.10.2012 14:36
dobre mięsko z tej marynaty będzie..
Ela15 30.09.2012 20:19
fajna
Wacław 14.09.2012 09:52
extra !
Ewelina38 13.07.2012 23:06
zapowiada się pyszne mięsko
Anna152 07.07.2012 07:58
extra extra:)
artur7 25.06.2012 08:09
super
paula99926 23.06.2012 10:22
jagnięcina w takiej marynacie musi dobrze smakować
artur7 14.06.2012 07:03
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak