Sposób przygotowania

250 g agrestu blanszujemy, osączamy na sicie, następnie dolewamy 250 ml białego wina i zagotowujemy. Przecieramy przez sito. W rondlu roztapiamy połowę masła (20 g), dodajemy 20 g mąki, zalewamy 250 ml wody. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dodajemy 1 żółtko, 2 łyżki śmietany 18 % i pozostała część masła (20 g). Zawartość całego rondelka łączymy ze zblanszowanym agrestem. Wszystko razem mieszamy. Całość doprawiamy do smaku wyciśniętym sokiem z 1 cytryny. Sos podajemy np. do potraw z grilla.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    paula99926

    ciekawa propozycja...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    zgadzam się z Paulą: jest to bardzo ciekawa propozycja i koniecznie muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    wulkanxd

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    fajne połączenie smaków
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny,ciekawy przepis !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    brzmi interesujaco!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !