Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cynadry

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nerki 80 g
marchew 50 g
cebula 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: cynadry

Por 50 g
Olej 20 g
Koncentrat pomidorowy 20 g
Sól
Inne przyprawy

Nerki przekroić wzdłuż, wyciągnąć przewody moczowe, wymyć, włożyć do osolonego wrzątku i obgotować ok. dziesięciu minut. Marchew i selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę i pora pokroić w prążki. Nerki odcedzić, ostudzić i pokroić poprzecznie w plastry. Cebulę i pory udusić na tłuszczu, dodać marchew, selery, cynadry i przyprawy. Dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 19.08.2012 11:36
lubię cynaderki - choć robię je zupełnie inaczej - z cebulką, liściem laurowym, zielem angielskim i masełkiem .... natomiast, nie przepadam za ich żmudnym oczyszczaniem, dlatego goszczą na moim stole bardzo rzadko
Zoso 05.08.2012 23:05
nietypowe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak