Sposób przygotowania

Por 50 g
Olej 20 g
Koncentrat pomidorowy 20 g
Sól
Inne przyprawy

Nerki przekroić wzdłuż, wyciągnąć przewody moczowe, wymyć, włożyć do osolonego wrzątku i obgotować ok. dziesięciu minut. Marchew i selera zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę i pora pokroić w prążki. Nerki odcedzić, ostudzić i pokroić poprzecznie w plastry. Cebulę i pory udusić na tłuszczu, dodać marchew, selery, cynadry i przyprawy. Dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać koncentrat pomidorowy.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    nietypowe danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię cynaderki - choć robię je zupełnie inaczej - z cebulką, liściem laurowym, zielem angielskim i masełkiem .... natomiast, nie przepadam za ich żmudnym oczyszczaniem, dlatego goszczą na moim stole bardzo rzadko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !