Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki nadziewane mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 300 g
olej 5 g
śmietana 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki nadziewane mięsem

Mąka 10 g
Sól
Przyprawy
Farsz:
Mięso 100 g
Bułka 10 g
Sól
Przyprawy

Przygotować farsz: bułkę namoczyć w mleku. Ugotowane i wystudzone mięso oraz wyciśniętą bułkę zemleć w maszynce. Do masy mięsnej dodać przyprawy i dobrze wymieszać.
Kapelusze pieczarek oczyścić po czym napełnić farszem. Śmietanę rozmieszać z mąką i przyprawami. Na dno rondla wlać olej, ułożyć pieczarki, zalać śmietaną i zapiec.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzena06 30.05.2012 12:12
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak