Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti z bakłażanem i serem pleśniowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti 1/2 kg
bakłażan 1 duży
ser pleśniowy 150 g
oliwa
cebula
czosnek
pieprz
Sól ziołowa jodowana Prymat
zioła
chili

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti z bakłażanem i serem pleśniowym

Bakłażana ogrzewać w mikrofalówce, przy mocy 750-850W, przez ok.15 minut.
Przełożyć do miski, nakryć i zostawić do ostygnięcia.
Rozciąć bakłażana wzdłuż, łyżką wyskrobać miąższ i posiekać dość drobno.
Na patelni rozgrzać oliwę, wsypać posiekaną cebulę i lekko zrumienić - dodać posiekanego bakłażana, doprawić czosnkiem, solą ziołową, pieprzem, chili i ziołami - przesmażyć chwilę.
Dodać ser pleśniowy i mieszać, aż się roztopi.
Ugotować makaron al dente, odcedzić i natychmiast wymieszać z bakłażanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 12.09.2012 08:34
Jest, a właściwie było, przepyszne :)
Anna152 19.07.2012 08:18
wygląda bardzo apetycznie
eagle 10.06.2012 06:29
Super
Habibi 01.06.2012 00:03
* Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :) *

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak