Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z soczewicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwonej lub zielonej soczewicy 1 opakowanie
koncentrat pomidorowy
-jakieś mięsko (mardadela, kiełbasa, mielone) lub kostka sojowa
czerwona fasolka z puszki
cebula
czosnek
sól
pieprz
żółty ser

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z soczewicy

Soczewice gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Mieszamy z sosem pomidorowym. Mięsko zesmażamy z cebulką i czosnkiem. Wszystkie składniki mieszamy i wykładamy do naczynia żaroodpornego. Posupujemy startym serem i zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak