Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabik z musztardowym sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 duża
Musztarda sarepska Prymat 6 łyżeczek
smietana 18% 2 łyżki
mąka 6 łyżek
sól
Pieprz biały mielony Prymat
przyprawa uniwersalna
schab bez kości 6 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Schabik z musztardowym sosem

Cebulę obieramy i kroimy w dosyć drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę, doprawiając ją solą. Do mąki wsypujemy po pół łyżeczki soli i pieprzu. W wymieszanej mące obtaczamy każdy kawałek mięsa. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy każdy kotlet. Do usmażonych kotletów przekładamy cebulę i wszystko razem podduszamy. Przekładamy do większego garnka i zalewamy około 1/2 litra wody. Dodajemy musztardę i wszystko dusimy pół godziny na małym ogniu. Mięso wyjmujemy z sosu i go zaprawiamy mąką. Doprawiamy do smaku. Przekładamy z powrotem mięso i delikatnie mieszamy. Idealnie smakuje z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 13.01.2014 22:45
Smaczne to.
Andysz 02.09.2012 08:38
mmm pychota!';)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak