Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i kroimy w dosyć drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę, doprawiając ją solą. Do mąki wsypujemy po pół łyżeczki soli i pieprzu. W wymieszanej mące obtaczamy każdy kawałek mięsa. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy każdy kotlet. Do usmażonych kotletów przekładamy cebulę i wszystko razem podduszamy. Przekładamy do większego garnka i zalewamy około 1/2 litra wody. Dodajemy musztardę i wszystko dusimy pół godziny na małym ogniu. Mięso wyjmujemy z sosu i go zaprawiamy mąką. Doprawiamy do smaku. Przekładamy z powrotem mięso i delikatnie mieszamy. Idealnie smakuje z ryżem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mmm pychota!';)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Smaczne to.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !