Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa miksowana - z ryżem i jajkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki kiszone 1/2 kg
wywar z kurczaka 2 litry
włoszczyzna duży pęczek
ziemniaki 1/2 kg
śmietanka
ryż
Kucharek przyprawa do potraw
czosnek
pieprz
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa miksowana - z ryżem i jajkami

Włoszczyznę oczyścić, pokroić i zalać gorącym wywarem z kurczaka.
Dodać pokrojone ziemniaki, jarzynkę, pieprz i gotować do miękkości warzyw.
Doprawić zupę wyciśniętym czosnkiem i pieprzem, zabielić śmietanką i zmiksować blenderem.
Nie musi być zmiksowana bardzo gładko.
Zupę podawać z ryżem i jajkami na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 15.08.2012 12:07
fajna zupka
eagle 09.06.2012 08:47
Zupa wyszła zaskakująco smaczna - trochę się rozpędziliśmy i zmiksowaliśmy ją razem z ryżem, ale była za to gęsta ;)
Habibi 01.06.2012 00:02
* Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :) *

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak