Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rydze w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapelusze rydzów 15 szt.
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: rydze w cieście

Ciasto:
Mleko ¼ litra
Mąka 4 łyżki
Jajko 1 szt.
Sól

Grzyby oczyścić, obrać oprószyć pieprzem i solą. Z mleka mąki i jaka oraz soli przyrządzić ciasto. Maczać każdy kapelusik w cieście, smażyć do zrumienienia na tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 08.08.2012 19:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak