Sposób przygotowania

Żelatynę moczymy i zalewamy 1/16 litra wrzącej wody i rozpuszczamy żelatynę. Owoce myjemy, przebieramy a następnie osączamy z nadmiaru wody. Truskawki rozgniatamy widelcem. Białka jaj ubijamy na sztywną pianę. Do piany dodajemy stopniowo cukier, następnie rozgniecone owoce oraz żelatynę, ciągle ubijając. Jak mus zacznie gęstnieć, układamy go na półmisku (najlepiej szklanym) tak, aby nie był on płasko rozsmarowany tylko tworząc lekki pagórek. Pozostawiamy do schłodzenia w lodówce. Truskawkowy muss możemy podać z herbatnikami, biszkoptami jak również nadaje się jako dodatek do lodów.

Komentarze

  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !