Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PRZYSTAWKA Z ROSTBEFEM

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rosół 200 ml
pomidor 3 sztuki
kukurydza w puszce 1/2 puszki
ocet 1 łyżka
natka pietruszki 1 natka
korzeń chrzanu 1 sztuka
sól 1/2 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/8 łyżeczki
oliwki zielone 12 sztuk
rostbef wołowy 6 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: PRZYSTAWKA Z ROSTBEFEM

Do gorącego rosołu dodać żelatynę połączoną z zimną wodą, sól, pieprz i ocet, wymieszać, a następnie wstawić do lodówki na 2 godziny.
Na plastrze rostbefu umieszczonym na talerzu położyć 2 ćwiartki pomidora, i 2 łyżki kukurydzy, oliwki, dodać odrobinę startego na tarce korzenia chrzanu oraz posiekaną natkę pietruszki.
Następnie zalać gęstniejącym rosołem i wstawić na 4 godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 12.09.2013 23:06
bardzo ciekawa
Krystyna32 04.02.2013 11:08
pycha
IKrakowianka 25.09.2012 20:06
super
Katarzyna59 02.09.2012 12:40
pyszne
Wacław 08.08.2012 09:39
świetny przepis !
RenataZ-et 31.05.2012 10:48
fajny pomysł na przystawkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak