Sposób przygotowania

Porcję rosołową zalać zimną wodą, dodać sól, seler, pietruszkę, marchew , por oraz pieprz i gotować przez godzinę.
Mleko połączyć z jajkami i odrobiną soli, a następnie wlać do wysmarowanych olejem szklanek i wstawić je do gorącej wody, w celu ścięcia się masy. Kiedy masa się zetnie należy pokroić ją w plasterki, a następnie wyciąć z nich kwiatki.
Rosół zszumować, następnie dodać kwiatki i zagotować. Zupę doprawić do smaku solą, a następnie dodać posiekaną natkę pietruszki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    pamiętam jak zostawał rosół z niedzieli a nie było makaronu to tato zawsze takie kwiatuszki jadł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    uwielbiam rosol w kazdej wersji
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pycha :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    rosół - zawsze przepyszny
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    supcio
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszny rosołek
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    fajny pomysł
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajna nazwa
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    pyszny rosołek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    uwielbiam rosołki :-)
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczny,
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !