Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka malinowo porzeczkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
porzeczki 1 kg
cukier 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka malinowo porzeczkowa

Oczyścić porzeczki, pozbyć się szypułek, rozgnieść, przetrzeć przez sito. Maliny oczyścić, rozgnieść przetrzeć przez sito. Połączyć maliny z porzeczkami. Na jeden kilogram miąższu dać kilogram cukru i ucierać wszystko razem drewnianą łyżką. Gdy masa dobrze zgęstnieje przełożyć do małych słoiczków zakręcić i chwilę zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 30.05.2012 11:40
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak