Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galaretka z nóżek cielęcych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

nóżki cielęce 2 kg
włoszczyzna 40 dag
Liść laurowy suszony Prymat
sól
białko 2 szt.
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: galaretka z nóżek cielęcych

Nóżki cielęce umyć, osączyć, porąbać, zalać zimną wodą i gotować, w trakcie gotowania mięsa umyć, obrać i wypłukać warzywa. Pod koniec gotowania dodać do gotujących się nóżek warzywa, listek laurowy i sól- ugotować do miękkości. Odcedzić wywar i sklarować: dodać ocet i lekko podbite białka, podgrzać, gdy białko się skłacz kuje, odstawić i przecedzić przez sito wyłożone płatkiem płótna. Mięso obrać od kości, pokroić w kostkę, wymieszać ze sklarowanym wywarem, doprawić do smaku i przelać do foremek. Pozostawić do zastudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak