Sposób przygotowania

Mąkę połączyć z ciepłą wodą, aby powstało ciasto.
Do ciasta dodać drobno posiekany czosnek, liście laurowe, ziele angielskie i wymieszać.
Kromkę chleba drobno pokroić zalać wodą, a następnie dodać do ciasta. Ciasto w garnku zawiązanym w płótno pozostawić na 4 dni.

Komentarze

  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    przydatny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    my tez robimy swojski żurek
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    przyda mi się ten przepis, bo mam ochotę zrobić żur
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    przydatny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    przypis bardzo przydatny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    zawsze kupowałam gotowy ale warto wypróbować
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    też wolę sama zrobić niż kupować
  • 4
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    też wolę swój żur

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !