Sposób przygotowania

Korzeń chrzanu obrać i pokroić, ogórki umyć, a czosnek obrać. Ogórki ułożyć ciasno w słoiku, dodać koper, ziele angielskie, pieprz, chrzan, gorczycę.
Ocet wlać do 2L wody, dodać sól i cukier, po czym zagotować, a następnie wlać do słoików, tak aby zalewa przykrywała ogórki.
Do każdego słoika włożyć kilka ząbków czosnku. Słoiki zakręcić po czym pasteryzować przez 30 minut w rondlu z wodą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Justyna87

    uwielbiam ogórki
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    uwielbiam ogórki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Lubię ogóreczki :-) Ja gotuję słoiki 3-5 min.
  • 3
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajne ogóreczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    i ja takie lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !