Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowe rogaliki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 17 dag
cukier puder 5 dag
mąka 27 dag
cukier waniliowy 3 łyżki
cukier puder 3 łyżki
migdały starte 7 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe rogaliki

Na gładkie ciasto wyrabiamy mąkę , cukier puder , masło starte migdały mogą być starte też orzechy jak kto woli , i formujemy z niego wałek , zawijamy w folię i wkładamy do lodówki , po wyjęciu z ciasta formujemy wałki , nadając kształt rogalików, lekko spłaszczając , potem porozkładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i rogaliki pieczemy w 200 st przez 210 minut gotowe posypać cukrem pudrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 30.07.2012 08:54
smaczne
Rafał10 30.05.2012 11:17
UWIELBIAM !!!
Sandra11 30.05.2012 10:13
może byc dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak