Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje babeczki z serem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 30 dag
margaryna 15 dag
cukier puder 1 łyżka
żółtko jajek 2
woda zimna 2 łyżki
ser 500 g
cukier pół szkl
cukier waniliowy 1 op
lukier
jajko 3

Przepis i sposób przygotowania na: Moje babeczki z serem

Na stolnicę najpierw wsypujemy mąkę , żółtka , cukier puder , wodę i zagniatamy , możemy też dodać proszek do pieczenia , wystarczy pół łyżeczki, gdy zagnieciemy to wkładamy do lodówki , a potem ciastem wylepić foremki. Masa serowa: Ser cukry i jajka ucieramy mikserem i ta masę przełożyłam do szprycy cukierniczej lub do kremów i zapełniłam babeczkę i pieczemy pół godziny w 180 st. Lukrem polałam na koniec po wyjęciu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

martka.t 16.04.2014 19:17
Ja robiłam podobne i nadzienie wprowadzałam szprycą ale w piekarniku wszystko się rozpłynęło tzn mam na myśli że nie został żaden kszałt po szprycowaniu tylko masa się rozpłaszczyła pod wpływem ciepła :( Może dlatego że zamiast zwykłego twarogu użyłam twarogu śmietankowego z wiaderka Jak myślicie? Co trzeba dodać jeśli mam taki twaróg i chcę zagęścić masę?
Bernadeta 01.12.2012 13:50
pięknie wyglądają
babcia
babcia 03.11.2012 08:28
bardzo ładne
Malinka 11.06.2012 18:49
Super babeczki!!!
Sandra11 30.05.2012 10:14
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak