Sposób przygotowania

Kapuste obrać z wierzchnich liści,obgotować w w dużym garnku około 10-15min.Wyjąć,połozyć na dużym talerzu,żeby ostygła.Wyciąć głąb,podzielić na liście,z każdego wyciąć gruby nerw.Obrać cebule i czosnek,posiekać podsmażyć na rozgrzanym oleju,dodać mięso i ryż,smażyć 15min,ciągle mieszając.Ostudzić.Wbić jajka,przyprawić do smaku,dokładnie wymieszać.Nakładać farsz na liście kapusty,zwijać ścisło.Na dnie płaskiego rondla ułożyć niewykorzystane liście kapusty,na nich ciasno położyć gołąbki.Kostki bulionowe rozpuścić w litrze ciepłej wody,zalać gołąbki.Przykryć i dusić na małym ogniu godzinę

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !