Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki z marmoladą różaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka 3 szkl
cukier 1 szkl
margaryna 1 kostka
marmolada 1/2 (różana)

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki z marmoladą różaną

Kroki postępowania

1
Do miski przesiewamy mąkę. Następnie dodajemy jajka, cukier, margarynę, zagniatamy szybko kruche ciasto. Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i wkłądamy do lodówki na 30 minut.
Krok 1 - Rożki z marmoladą różaną foto
2
Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na wysypanej mąką stolnicy, a następnie ciasto kroimy na równe kwadraty.
Krok 2 - Rożki z marmoladą różaną foto
3
Na każdym kwadracie ciasta nakładamy łyżeczkę marmolady.
Krok 3 - Rożki z marmoladą różaną foto
4
Ciasto składamy po przekątnej i dokładnie zlepiamy brzegi. Gotowe rożki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch rożków smarujemy roztrzepanym jajkiem. Blachę z rożkami wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C i pieczemy 20-30 minut.
Krok 4 - Rożki z marmoladą różaną foto
5
Rożki z marmoladą pieczemy na złoty kolor.
Krok 5 - Rożki z marmoladą różaną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 03.08.2012 21:53
pyyyycha
traktorek 01.08.2012 16:49
apetyczne
Mati3 30.05.2012 10:59
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak