Sposób przygotowania

Łosoś - Posyp filety pieprzem. Upiecz filety w piekarniku rozgrzanym do 120C przez ok.25-30 minut.

Groszek - W małym garnku zagotuj wodę z jedną łyżką oliwy z oliwek. Dodaj mrożony groszek i gotuj przez ok.5 minut, bądż kiedy część wody wyparuje z garnka. Dodaj część pokrojonej bazyli, sól i pieprz do smaku. Wymieszaj i utłucz.

Ketchup - W małym garnuszku wymieszaj mioó, ocet winny, przecier pomidorowy, 2 łyżki oliwy z oliwek oraz 2 łyzki wody. Dodaj pokrojone pomidorki oraz orzeszki pini (opcjonalnie). Gotuj na średnim ogieniu przez ok. 30 sekund, aby ketchup się podgrzał, dodaj resztę pokrojonej bazyli i odstaw na bok.

Na talerzu układamy łososia, groszek i podajemy z ketchupem.

Polecam!

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię łososia
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Musi być pyszne jak pięknie podane
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !