Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z ośmiornicą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

groszku 0,5 puszki
ośmiornice (ok. 200 gram) 2
wino białe wytrawne
sól
pieprz
bulion
ryż 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z ośmiornicą

W rondelku rozgrzewamy trochę oliwy lub masła, wrzucamy ryż (tez torebki), przesmażany, podlewamy bulionem, tak, żeby przykryć ryż, przykrywany i dusimy na małym ogniu. Należy pamiętać tylko, żeby co parę chwil dolewać kolejne porcje bulionu.



Ośmiornice myjemy, czyścimy. Kroimy na kawałki. Obsmażamy z solą i pieprzem. Podlewany winem i dusimy kilka chwil.



Jak ryż będzię już miękki, to dorzucamy do niego ośmiornice i groszek. Mieszamy i podajemy z białym winem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 26.02.2011 07:53
ciekawe
agata1722
agata1722 08.02.2011 18:20
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak