Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z zółtą papryką i szynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 10 dag
papryka żółta 1/2 szt
szczypiorek
masło
jajko 3 szt
śmietana 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z zółtą papryką i szynką

Jajka rozbijamy do miski ,solimy do smaku i dodajemy łyżkę śmietany dobrze mieszamy . Na patelni rozpuszczamy masło dodajemy pokrojona paprykę i chwilę podsmażamy ,następnie dodajemy pokrojona w kosteczkę szynkę ,mieszamy . Chwilę smażymy . Zalewamy jajkami mieszamy.Dodajemy posiekany szczypiorek. Mieszamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paulina33 05.09.2012 09:26
pychotka :)
Anna133 28.08.2012 21:58
ooo z papryką , nie robiłąm jak smakuje ?
iwa643 30.05.2012 08:05
polecam
Andysz 30.05.2012 07:57
uwielbiam jajecznicę;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak