Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini bigosik z młodej kapusty z szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
szynka konserwowa 40 dag
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
przecier pomidorowy 1 szt
kostka rosołowa 1 szt
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Mini bigosik z młodej kapusty z szynką

Kapustę kroimy dość grubo i gotujemy z dodatkiem liscia laurowego ,ziela angielskiego i kostki rosołowej. Pietruszkę korzeń i marchewkę obieramy ścieramy na tarce i dodajemy do kapusty. Cebulę siekamy. Na maśle podsmażamy posiekana cebule i pokrojoną w kosteczkę szynkę . Ugotowaną kapustę lekko odsączamy z nadmiaru wody i dodajemy podsmażoną szynkę . Mieszamy dodajemy przecier pomidorowy, Gotujemy razem chwilę ,doprawiamy solą pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika4 19.08.2012 16:27
fajne
Pietruszka 30.05.2012 08:22
ciekawe
Andysz 30.05.2012 07:57
z młodej kapusty lubię;)
iwa643 30.05.2012 07:46
Polecam, na obiad do młodych ziemniaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak