Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś grillowany z paprykową musztardą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia 1 szt
sok z cytryny 4 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś grillowany z paprykową musztardą

Filet z łososia dokładnie płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Skrapiamy z obu stron sokiem z cytryny, doprawiamy odrobiną soli i świeżo zmielonym pieprzem. Odstawiamy na 30 minut. Grillujemy 4 minuty od strony skóry, przewracamy na drugą stronę i po kolejnych 4 minutach znowu odwracamy łososia skórą do grilla. Wierzch smarujemy musztardą z płatkami wędzonej papryki i gdy skóra już się ładnie przyrumieni (po kolejnych 3-4 minutach), grillujemy rybę jeszcze 3-4 minuty na stronie posmarowanej musztardą. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sharon18 25.02.2014 19:14
aż mi ślinka cieknie!
alaaa 13.09.2012 19:49
łosoś to jedna z moich ulubionych ryb,twoja wersja wygląda świetnie
bietka 12.07.2012 09:11
wygląda pysznie
BernadettaP 30.05.2012 22:01
Musztardę kupuję gotową :)
pacpaw 30.05.2012 20:56
musztardę zakupujesz czy sama mieszasz z tymi płatkami?
Rafał10 30.05.2012 11:28
Musi być pyszne jak pięknie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak