Sposób przygotowania

Filet z łososia dokładnie płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Skrapiamy z obu stron sokiem z cytryny, doprawiamy odrobiną soli i świeżo zmielonym pieprzem. Odstawiamy na 30 minut. Grillujemy 4 minuty od strony skóry, przewracamy na drugą stronę i po kolejnych 4 minutach znowu odwracamy łososia skórą do grilla. Wierzch smarujemy musztardą z płatkami wędzonej papryki i gdy skóra już się ładnie przyrumieni (po kolejnych 3-4 minutach), grillujemy rybę jeszcze 3-4 minuty na stronie posmarowanej musztardą. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Musi być pyszne jak pięknie podane
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    musztardę zakupujesz czy sama mieszasz z tymi płatkami?
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Musztardę kupuję gotową :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wygląda pysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    łosoś to jedna z moich ulubionych ryb,twoja wersja wygląda świetnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sharon18

    aż mi ślinka cieknie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !