Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne ziemniaczki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biały ser 20 dag
ogórek 1 duży
rzodkiewka 8 duża
koperek 3 łyżki siekany
szczypiorek 3 łyżki siekany
olej rzepakowy
sól
pieprz
ziemniaki młode

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne ziemniaczki

Kroki postępowania

1
Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie około 20 minut- aby były lekko twarde. Hartujemy zimną wodą, przecinamy wzdłuż na pół, wydrążamy trochę środka, skrapiamy olejem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.
Krok 1 - Wiosenne ziemniaczki foto
2
W tym czasie obieramy ogórka i ścieramy go wraz z dokładnie umytymi pięcioma rzodkiewkami na tarce o grubych oczkach. Dodajemy biały ser oraz posiekany koperek i szczypiorek.
Krok 2 - Wiosenne ziemniaczki foto
3
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy.
Krok 3 - Wiosenne ziemniaczki foto
4
Gorące ziemniaki napełniamy serkiem, dekorujemy rzodkiewką pokrojoną w półtalarki oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 4 - Wiosenne ziemniaczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirecka12 02.02.2014 17:52
super połączenie
rjustysia 30.08.2012 22:23
Jakie piękne, kolorowe!
pacpaw 14.06.2012 18:09
wesoło wyglądają te ziemniaczki
ziutula
ziutula 30.05.2012 13:50
chyba wpadnę na te ziemniaczki?...
Sroczka 30.05.2012 11:58
Bardzo smakowicie wyglądają. Też miałabym na nie ochotę.
Beatris 30.05.2012 09:54
Taką kolację z przyjemnością bym zjadła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak