Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz cielęcy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęciny 1/2 kg
smalcu 1 łyżka
cebula 1 sztuka
grzybek 1 sztuka
mąki odrobina
pieprz i sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz cielęcy

Cielęcinę kroimy w kostkę i obtaczamy w mące. Następnie obsmażamy na rumiany kolor. Cebule obieramy, drobno kroimy i podsmażamy. Grzyby kroimy i dodajemy do mięsa. Podlewamy wodą a następnie dusimy aż mięso będzie miękkie (można opcjonalnie dodać troszkę śmietany). Potrawę podajemy z ziemniakami lub makaronem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak