Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 1 szklanka
jajko 1 sztuka
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski

SKŁADNIKI:
1 szklanka mąki,
mleko,
1 jajko,
2 duże jabłka,
1 łyżka tłuszczu,
szczypta soli,
odrobina cukru.

Przygotowanie:
Do mąki dodajemy mleko i żółtko. Wyrabiamy luźne ciasto. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy do ciasta lekko mieszając. Jabłka obieramy i drobno kroimy. Mieszamy z ciastem. Ciasto kładziemy partiami łyżką uprzednio maczaną w wodzie na osolony lekko wrzątek. Kluski podajemy na ciepło zaraz po ugotowaniu, polewając je zrumienionym masłem i posypując cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak