Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki po meksykańsku

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 2,5 kg
sól 4 łyżki
czosnek 1,5 głowki
oliwa 8 łyżeczek
ocet 1,5 szklanki
chile 2 łyżki
cukier 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki po meksykańsku

ogórki pokroić wzdłuż 4-8 części, posypać solą, odstawić na 6 godzin. po tym czasie odlać powstały sok. następnie posypać chili i zmiażdżonym czosnkiem wymieszać polać zagotowanym octem z oliwą i cukrem wszystko wymieszać i odstawić na 12 godzin. potem ułożyć ciasno w słoikach gotować dosłownie chwilę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

usmiech 20.04.2012 10:51
fajne
Beata61 29.07.2011 12:04
bardzo dobre :)
rzenia15 09.06.2011 10:31
będę musiała zrobic takie ogórki
matii6 17.05.2011 20:31
robiłam,jest świetna
Aniunia773 20.04.2011 10:40
pycha
alaaa 16.02.2011 19:36
muszę wypróbować
Jaheira11 21.12.2010 11:09
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak