Sposób przygotowania

Ciasto orzechowe:
z białek i cukru ubić pianę, dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszając dodać olej i 2 łyżki wody. Upiec biszkopt. Wyłożyć z blaszki na ściereczkę i zrolować.

Krem cytrynowy:
Do wody dodać sok z cytryny i zagotować. Żółtka utrzeć z cukrami, a następnie z mąkami, budyniami i pozostałą wodą. Połączyć wszystkie składniki gotując budyń. Schłodzić. Utrzeć masło na puch i powoli ucierając dodawać po łyżce budyniu.

Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, wylać do płaskiego naczynia i schłodzić. Pociąć w pasek o szerokości 1cm na 2 cm i długości odpowiadającej długości ciasta orzechowego.

Rozwinąć ciasto orzechowe, posmarować go cytrynowym kremem. Na brzeg ciasta można ułożyć przygotowany pasek z galaretki (jak dla mnie nie jest ona konieczna). Zwinąć w roladę, posmarować resztką kremu i posypać kolorową posypkąi. Wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    śliczna ci wyszła
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    jeśli smakuje tak, jak wygląda to...pycha :)
  • 1
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    smakowita
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wygląda pysznie i pewnie taka jest.
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    ojej jaka ona musi być smaczna, mmhm.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Świetna- do ulubionych!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    świetnie się prezentuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda świetnie ! muszę w końcu się skusić i zrobić jakąś roladkę :)
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fantastycznie wygląda i smaki też są w moim guście :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Uwielbiam rolady!! A twoja wygląda przepysznie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fantastycznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wyszła ci superowo
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    od razu mówie bez próbowania znakomita...
  • 3
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wygląda bajecznie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    wygląda rewelacyjnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Bardzo ładnie prezentuje się Twoja rolada, w którym momencie dodajesz orzechy?
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Po prostu cudna :)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    @anemon, super, że zauważyłaś - orzechy do ciasta daję delikatnie mieszając po dodaniu mąki z proszkiem do pieczenia. a następnie olej i woda.
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !