Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron świderki z kiełbasą i kapustą kiszoną

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron świderki 500 gram
kapusta kiszona 500 gram
kiełbasa zwyczajna 300 gram
margaryna 150 gram
oliwa 100 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: makaron świderki z kiełbasą i kapustą kiszoną

Makaron gotujemy do miękkości z dodatkiem oliwy i soli. Kapustę zalewamy wodą i gotujemy di miękkości, odcedzamy. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na roztopionej margarynie. Do podsmażonej kiełbasy dodajemy ugotowany makaron, kapustę, wszystko mieszamy i jeszcze z 10 min podsmażamy. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą i majerankiem. Na koniec wszystko dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 18.01.2014 14:40
fajny pomysł
Kate131 13.12.2012 08:55
pycha
Dorota59 11.11.2012 11:09
smaczne
Pietruszka 25.10.2012 13:22
fajne
bgs1984 30.06.2012 21:49
mniam
bgs1984 03.06.2012 20:50
mniam
marzenciak1985 03.06.2012 20:43
mniam
Emilia22 30.05.2012 07:22
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak