Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela z sosem pomidorowym.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela
przyprawa kebab- gyros Prymat
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
cebula
pomidor
koncentrat pomidorowy
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela z sosem pomidorowym.

Kroki postępowania

1
Mortadelę pokroić w centymetrowe plastry.
Krok 1 - Mortadela z sosem pomidorowym. foto
2
Jajko roztrzepać z łyżeczką przyprawy kebab-gyros.
Krok 2 - Mortadela z sosem pomidorowym. foto
3
Moczyć mortadelę w jajku.
Krok 3 - Mortadela z sosem pomidorowym. foto
4
Następnie obtoczyć w bułce tartej.
Krok 4 - Mortadela z sosem pomidorowym. foto
5
Smażyć na oleju na złoty kolor.
Krok 5 - Mortadela z sosem pomidorowym. foto
6
Gotowa mortadela.
Krok 6 - Mortadela z sosem pomidorowym. foto
7
Następnie na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę i pomidora.
Krok 7 - Mortadela z sosem pomidorowym. foto
8
Dodać koncentrat rozmieszany z woda. Przyprawić kucharkiem, pieprzem i oregano.
Krok 8 - Mortadela z sosem pomidorowym. foto
9
Sosem polać ziemniaki i mortadelę. Smacznego :)
Krok 9 - Mortadela z sosem pomidorowym. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 29.09.2012 12:44
dawno jej nie jadłam ...
manaika 01.09.2012 22:11
przypominają mi się wizyty u babci:)
maciek7 20.08.2012 21:24
pycha
agnieszka137 29.05.2012 22:58
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak